Geen tweede Randstad in Friesland!

Een tweede wát?? Ja u leest het goed. Er komt een 2e Randstad in Friesland als het aan de provinciebesturen van Friesland, Groningen en Drenthe ligt. Als wisselgeld voor de Lelylijn heeft men 100.000 woningen toegezegd aan Den Haag. Deze moeten dan dienen als overloopputje voor de Randstad, waar voor wonen geen ruimte meer is en waar de huizen onbetaalbaar zijn geworden. In Friesland moeten 45.000 woningen gebouwd worden. GBL denkt dat hierdoor het kenmerkende Friese landschap, de groene natuur met wijdgezichten, gaat verdwijnen en dat hier een 2e Randstad zal ontstaan. En is de Friese burger hierover geraadpleegd? Neen. Gelukkig ziet het provinciebestuur dat nu zelf ook in en wil men in mei inspraak organiseren voor alle inwoners van Friesland. U kunt echter uw stem nu al laten horen, en wel tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Gemeentebelangen staat niet achter het Deltaplan van het Noorden in deze omvang (45.000 woningen). En wij staan hier alleen in! De rest van de partijen staat achter het provinciebestuur en ons college! U heeft dus wat te kiezen op 16 maart. GBL wil bouwen voor de eigen woningbehoefte, maar niet ter compensatie van de bevolkingsgroei elders. Geen 2e Randstad in Friesland als het aan GBL ligt. Groter en meer betekent per definitie niet mooier en beter. Lelylijn prima, maar zonder daarvoor Friesland in de uitverkoop te doen. Dus wilt u bouwen voor de eigen woningbehoefte maar niet als overloopputje fungeren voor bevolkingsgroei elders, stem dan 16 maart GBL!