Via de gemeentepolitiek kun je écht verandering teweeg brengen

Al jaren ben ik in dienst bij diverse (Friese) gemeenten als financieel adviseur op het gebied van het sociale domein. Alle opgedane kennis en ervaring in mijn vak is relevant en bruikbaar voor mijn functie als raadslid voor Gemeentebelangen Leeuwarden.

Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Inmiddels woon ik in het mooie dorp Goutum samen met mijn vrouw en 3 kinderen.

Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden en verlies normen en waarden niet uit het oog.

Via de gemeentepolitiek kun je écht verandering teweeg brengen, positieve invloed uitoefenen en idealen nastreven. Ik richt mij daarbij vooral op het sociaal domein. Erg belangrijk vind ik dat we oog moeten hebben voor kinderen die in de problemen zijn gekomen door het gedrag van volwassenen, bijvoorbeeld door huiselijk geweld, verwaarlozing, misbruik. Kinderen zijn kwetsbaar en moeten te allen tijde beschermd worden.

De reden waarom ik betrokken ben bij Gemeentebelangen Leeuwarden is omdat het een onafhankelijke, lokale partij is. Dit betekent dat keuzes die we maken aangeduid kunnen worden als links, rechts, midden, maar dat ze altijd in het belang zijn van de inwoners van onze gemeente Leeuwarden. Wij kunnen werken los van vastgeroeste ideeën, Den Haag of andere provinciale of landelijk belangen.

Maak op constructieve wijze keuzes voor onze gemeente Leeuwarden! Onze eigen leefomgeving én in het belang van alle inwoners

Ik wil deze boodschap graag overbrengen in mijn functie als raadslid.

In mijn eigen tijd hou ik mij bezig met het verzamelen, onderhouden en rijden van klassieke auto’s. Met name auto’s uit de jaren ‘80. Dit zijn youngtimers in allerlei verschillende maten. Van ware grootte tot miniatuurmodellen.

Christiaan Okkema
Raadslid

Bekijk profiel

Andere fractieleden

Sikko Klaver
Fractievoorzitter

Bekijk profiel

Riemy Spithoff
Raadslid

Bekijk profiel

Martin v.d. Meulen
Raadslid

Wil je meer weten?