Onze gemeente moet transparant zijn naar alle inwoners

Op mijn twintigste ben ik verhuisd van het dorp Minnertsga naar Leeuwarden. Ik ben getrouwd met Pieter en samen hebben we een dochter én hebben wij het geluk dat wij grootouders mogen zijn van drie prachtige kleindochters.

Een aantal jaar geleden kwam Gemeentebelangen Leeuwarden bij ons om te ondersteunen en advies geven aan de werkgroep tegen de ombouw van het Europaplein tot wat het nu is. De problemen die er kwamen werden al eerder aangedragen door de omwonenden maar werden niet gehoord door de gemeente. De grote hulp van Gemeentebelangen Leeuwarden heeft mij doen besluiten mij bij Gemeentebelangen Leeuwarden aan te sluiten. Een partij die er is voor de lokale bevolking.

Door ervaring geleerd en als huidige ambitie: ‘Onze gemeente moet transparant zijn naar alle inwoners’. Een lokale partij speelt daar een grote rol in. 

Via deze weg ben ik aangesloten en betrokken bij Gemeentebelangen Leeuwarden en vanaf 2007 ben ik actief als fractie assistent en sinds 2022 als raadslid.

‘Écht een partij is die voor onze gemeente en zijn inwoners opkomt.’

In mijn vrije tijd mag ik graag op pad zijn. Op de fiets kun je op een gemakkelijke manier jezelf vervoeren en ook nog eens genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Belangrijk hierbij is dat je wel de tijd en rust neemt om dat ook echt te zien. Milieu en natuur is iets waar ik mij graag hard voor maak.

Ik zit heel graag met mijn neus in de boeken voor mijn ontspanning. Maar ik leg ook graag mijn boek aan de kant als het gaat om mensen. Ik vind het fijn om mensen te mogen en te kunnen helpen. Betrokkenheid en mijn empathisch vermogen zorgen ervoor dat ik een echte ‘mensenmens’ ben.

 

Riemy Spithoff
Raadslid

Bekijk profiel

Andere fractieleden

Sikko Klaver
Fractievoorzitter

Bekijk profiel

Christiaan Okkema
Raadslid

Bekijk profiel

Martin v.d. Meulen
Raadslid

Wil je meer weten?