Politiek als een middel om doelen te behalen

Van een geboren Leeuwarder heb ik in 1974 mijn thuis gevonden in Stiens. Ik woon daar samen samen met mijn vrouw. We hebben een prachtig gezin met een zoon en een dochter en hun partners. Ook mag ik mijzelf ‘pake’ noemen van een kleindochter en als alles goed mag gaan, mag ik ook in oktober opnieuw een kleinkind in ons gezin verwelkomen.

Sinds 2013 ben ik betrokken bij Gemeentebelangen Leeuwarden. Ik ben hier ingerold en voor gevraagd omdat ik mij graag liet horen als het ging over dingen in Stiens en de omgeving. In 2014 ben ik begonnen als raadslid, eerst in Leeuwarderadeel en vanaf eind 2017 in de nieuwe gemeente Leeuwarden.

‘Om mij hard te kunnen maken voor allerlei zaken is de politiek de kortste weg.’

Ik zie de politiek als een middel om doelen te behalen. Ik wil mij graag hard maken voor de (inwoners van onze) gemeente en de eigen leefomgeving. Om mij hard te kunnen maken voor allerlei zaken is de politiek de kortste weg. Dit is de reden waarom ik voor Gemeentebelangen Leeuwarden in de gemeenteraad zit. 

Buiten Gemeentebelangen Leeuwarden heb mij vaak en veel ingezet voor de commissie van de Sinterklaasintocht en als Piet. Al ruim 40 jaar ben ik betrokken bij het voetballen, dit als voetbalbestuurder in diverse functies. Maar ook lid van de sponsorcommissie en als zaalvoetbal trainer. Daarnaast ben ik de eigenaar van een assurantiekantoor.

Ik word erg blij van auto’s en motoren (waaronder klassiekers), ik ben een echte wijnliefhebber en dat uit zich dan ook vaak op het terras. Daarnaast durf ik mijzelf best wel sportief te noemen doordat ik graag voetbal in de zaal en aan het skiën ben.

Sikko Klaver
Fractievoorzitter

Bekijk profiel

Andere fractieleden

Christiaan Okkema
Raadslid

Bekijk profiel

Vivian Tiemersma
Raadslid

Bekijk profiel

Riemy Spithoff
Raadslid

Bekijk profiel

Wil je meer weten?