Politiek als een middel om doelen te behalen

Als geboren en getogen Leeuwarder heb ik in 1974 mijn thuis gevonden in Stiens. Ik woon daar nu nog, samen samen met mijn vrouw. We hebben een een zoon en een dochter en hun partners en ook mag ik mijzelf ‘pake’ noemen van twee kleindochters.

Sinds 2013 ben ik betrokken bij Gemeentebelangen. Omdat ik in veel commissies in Stiens zat en van veel zaken ‘wel wat vond’ ben ik door (destijds) Gemeentebelangen Leeuwarderadeel gevraagd toe te treden tot de fractie. Hoewel ik daar eerst wat sceptisch tegenover stond dacht ik.

‘Om mij hard te kunnen maken voor allerlei zaken is de politiek de kortste weg.’

In 2014 werd ik gekozen als raadslid van de toenmalige Gemeente Leeuwarderadeel.  Vanaf eind 2017 ben ik door de herindeling van gemeenten raadslid in de Gemeente Leeuwarden. Op dit moment mag ik fractievoorzitter zijn van onze mooie partij.

Ik zie de politiek als een middel om doelen te behalen. Ik wil mij graag hard maken voor de (inwoners en ondernemers van onze) gemeente en de eigen leefomgeving. En dan is, zoals hiervoor gezegd, de politiek de kortste weg.
Dit is de reden waarom ik voor Gemeentebelangen Leeuwarden in de gemeenteraad zit en niet voor een landelijke partij heb gekozen. Wij bemoeien ons alleen met lokale politiek.

Buiten Gemeentebelangen Leeuwarden run ik mijn eigen assurantiekantoor en heb ik diverse bestuursfuncties. Zo ben ik ben al ruim 40 jaar betrokken bij het zaalvoetballen in Stiens in diverse functies. Als voorzitter maar ook als lid van de sponsorcommissie, als zaalvoetbaltrainer en nu als lid van de Raad van Toezicht.

Ik word erg blij van auto’s en motoren (waaronder klassiekers), ik ben een echte wijnliefhebber en dat uit zich dan ook vaak op het terras.  In de winter zoeken we de sneeuw in Oostenrijk op om te gaan skiën en van het voorjaar tot het najaar maak ik met mijn vrouw en vrienden al meer dan 15 jaar interessante reizen.

Sikko Klaver
Fractievoorzitter

Bekijk profiel

Andere fractieleden

Christiaan Okkema
Raadslid

Bekijk profiel

Riemy Spithoff
Raadslid

Bekijk profiel

Martin v.d. Meulen
Raadslid

Wil je meer weten?