De juiste veranderingen voor de mensen van de toekomst

Als echt dorpsmeisje ben ik in de zomer van 2019 verhuisd naar Leeuwarden. De stad waar ik altijd al heen ging om een terrasje te pakken, te studeren, sporten, shoppen en stappen. Voor de liefde ben ik verhuisd naar Camminghaburen. Ik woon in een prachtige water- en groenrijke omgeving samen met mijn vriend en twee katjes.

In mijn werk als bovenbouw docent Maatschappijleer en Maatschappijkunde vind ik het belangrijk om jongeren kennis te maken met, én te betrekken bij de politiek. Ik merk dat het soms (te) weinig leeft en de drempel hoog is. In mijn studietijd ben ik zelf in de gemeentepolitiek begonnen. Eerst als belanghebbende, en al vrij snel als gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen Dantumadiel.

Ik heb gemerkt dat mijn natuurlijke belangstelling voor mensen en positieve houding onmisbaar is. Waar sommige zich richten tot cijfers en harde regels, wil ik graag de mensen zien, horen en meenemen in elke beslissing die ik maak. 

‘Wacht niet tot het licht aan het einde van de tunnel verschijnt,
ga erheen en doe dat licht zelf maar aan’.

Politiek is complex en niet altijd even leuk. Maar het is wel een manier om dingen voor elkaar te boksen. Ik wil graag de juiste veranderingen aanbrengen voor de mensen van de toekomst. Ook wil ik graag dat mensen mij weten te vinden, het verlagen van die drempel. Ik wil graag dat licht aanzetten. En het liefst, met een beetje humor af en toe.

Vivian Tiemersma
Raadslid

Bekijk profiel

Andere fractieleden

Sikko Klaver
Fractievoorzitter

Bekijk profiel

Christiaan Okkema
Raadslid

Bekijk profiel

Riemy Spithoff
Raadslid

Bekijk profiel

Wil je meer weten?