Het “Gewoon Doen” is me op het lijf geschreven.

Ik vergelijk de gemeente wel eens met mijn huishouden. Ik geef niet meer uit dan ik me kan permitteren en heb een reserve voor onverwachte tegenvallers en vervangingen. Ik loop niet achter de mode aan maar schaf pas iets aan als het nodig is. Ik hoef ook niet iets als eerste te hebben. Ik wacht wel tot ik weet dat het goed is, de kinderziektes er uit zijn, en het door het grootschaliger produceren en concurrentie een stuk goedkoper is. Ik heb een gewoon huis, gewone auto. Ik zorg dat mijn huis, tuin en stoep er netjes uitzien en probeer met iedereen op goede voet te leven. Ik wil iedereen recht in de ogen kunnen blijven kijken.

Het “Gewoon Doen”, dat Gemeentebelangen als leus heeft, is me op het lijf geschreven. Sommigen zullen dat saai vinden, ik noem het maar “degelijk”. Geluk zit voor mij in de omgang met de mensen die ik tegenkom. Familie, vrienden, collega’s buurtgenoten, clubgenoten. En het is dan ook geweldig dat ik zoveel mensen mag ontmoeten. En dat ik soms wat kan doen wat bijdraagt aan hun geluk. Zij blij – ik blij. 

‘Een gemeente waarin iedereen mee kan doen en mag zijn wie die is’

Ik ga voor een gezonde, schone en veilige leefomgeving, voor voorzieningen in de buurt, voor een divers en voor ieder betaalbaar verenigingsleven. Een gemeente waarin iedereen mee kan doen en mag zijn wie die is. 

Ik vind Leeuwarden een prachtige gemeente en dat moeten we koesteren. Leeuwarden hoeft voor mij geen wereldstad te worden. Laten we trots en zuinig zijn op de ruimte, het groen, water. Trots zijn op onze prachtige binnenstad met zijn historie. Trots zijn op onze gemeenschapszin. Samen hebben we onze gemeente gemaakt en samen moeten we ook de toekomst vorm geven. De kansen van de toekomst pakken en het goede uit het verleden behouden.

Profielfoto van Gijs Jacobse voor Stadhuis Leeuwarden

Gijs Jacobse
Wethouder

Bekijk profiel

Andere fractieleden

Sikko Klaver
Fractievoorzitter

Bekijk profiel

Riemy Spithoff
Raadslid

Bekijk profiel

Martin v.d. Meulen
Raadslid

Wil je meer weten?